Skip links

ENEL PS

Enel PS je firma od preko 100 zaposlenih. Glavna delatnost je servisno održavanje uređaja energetske elektronike uključujući preventivno održavanje i incidentnu popravku. Tu spada i održavanje svih komponenti rashladnih uređaja, agregata i UPS uređaja, sa definisanim vremenom odziva na terenu (Service Level Agreement – SLA).

BEE se u ENEL PS koristio pre svega kao ticketing sistem za servisere. Kreiraju se poslovi i dodeljuju radnicima koji izlaze na teren ili izvršavaju poslove u firmi. Trenutno se izveštaji donose na papiru pa u stacionaru unose u sistem. Razvijamo sistem kako bi serviseri na terenu mogli da popunjavaju checkliste i dobijaju potpis na licu mesta od primaoca, klijenta. Kako se neka servisiranja obavljaju periodično, nakon određenog vremenskog perioda serviseru se automatski pravi posao, i kreira radni nalog.

BEE se koristi da bi se planirale aktivnosti. Svaki radnik koristi svoj lični kalendar gde vidi svoja zaduženja u narednom periodu. Velika prednost je što radnici imaju u real time dobijanje zaduženja.

Cilj je da radnici ne moraju da dolaze u stacionar da dobijaju zaduženja već samo da se kreću na terenu. Pomoću izveštaja koje BEE generiše, menadžment prati poslovanje, trendove povećanja posla, sektore koji bolje posluju, a koji lošije.